Képgaléria

Cart

2018. március 26. hétfő

Március 15

Az 1848-as forradalom és szabadságharc eseményéről Zalaszentgyörgyön március 15-én 15.00 órai kezdettel tartottunk ünnepi megemlékezést a Kultúrházban.

Kovács Dezső polgármester ünnepi köszöntőjében kiemelte, hogy március 15-e, 170 éve ugyanazt jelenti számunkra: „Nemzetünk hőseimegtették, amit a nemzet sorsa megkövetelt tőlük, a vérüket áldozták azért, hogy ma, mi itt Magyarországon és itt Zalaszentgyörgyön magyarként, szabadon éljünk.” Hiába a történelem zivataros és sötét időszakai, hiába a külső és belső ellenszél, március 15.-e minden évben újra és újra emlékeztet bennünket arra, hogy mi magyarok, győzelemre született nép vagyunk.Ez az erő terel bennünket össze minden év tavaszán, ha esik, ha fúj… Nem egymással küzdöttek a szabadságharc hősei, hanem egymásért és a hazáért! Együtt a zalai szegénylegények, a nemes, a költő és minden hazafi. Ugyanazért a célért.

Fontos, hogy meg tudjuk őrizni képességünket a fennmaradásra falun, képességünket a magvetésre, a gyümölcsoltásra, a szüretre, az ünneplésre, az építésre, a gyermeknevelésre, idős szüleinkkel való foglalatosságra.

Számunkra március 15-e üzenete: „Megharcolunk a mindennapokban, leküzdjük az akadályokat a csatamezőn és felsúroljuk a szívünket, hogy Zalaszentgyörgy egy szabad, fejlődő, szép falu legyen. Egy olyan falu, ahol tudunk és jó élni!”

A polgármester ünnepi beszédét követően a Zalaszentgyörgyi Napköziotthonos Óvoda növendékei adtak az alkalomhoz méltó műsort. Az ünnepség befejezéseként az óvodások előadásában felcsendült a „Magyar vagyok” című szerzemény, melynek a refrénjét meghatódva hallgattuk a csilingelő gyermeki hangoktól: „Együtt dobban a szív, vele dobban a szó, magyarnak lenni igenis jó.”

A megemlékezés zárásaként közös koszorúzásra és az óvodások által készített nemzeti színű zászlókelhelyezésére került sor a Tetsvértelepülési Parkban, a Csány László és Deák Ferenc szobroknál.

2018. március 26. hétfő

Keresés az oldalon

Névnap

2024. július 15. hétfő
Henrik, Roland
05:06 20:47

Értékeink

Elérhetőségek

Zalaszentgyörgyi Közös Önkormányzati Hivatal

8994 Zalaszentgyörgy, Kossuth út 72.

Tel.: +3692460040

Fax: +3692560059

E-mail:  Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Választási információk

https://ec.europa.eu/agriculture/ 

  

 

Klímatudatosság Zalaszentgyörgyön