Képgaléria

Cart

2021. április 08. csütörtök

Zalaszentgyörgy hímes tojásai

A Zalaszentgyörgyi Porta Tájház szervezésében virtuális hímes tojás kiállítás valósult meg a település honlapján és közösségi oldalán, a zalaszentgyörgyiek által festett húsvéti tojásokból.

A hímes tojásokat életkortól függetlenül gyerekek, felnőttek készítették hagyományos népi technikával és bármilyen más módon, úgy ahogy szokták az előző években, vagy éppen megújítva azokat. Az otthon festett tojásokról készült fotókon csak a készítő keze és benne a hímes tojás szerepelt. A díszes tojásokat, zsűri bírálta el.

A legszebb alkotás készítői között gyümölcsfát, virágzó díszcserjét, kerti virágokat osztottunk szét melyet az Apátfa Kő és Kertcentrum ajánlott fel.

Örömet akartunk szerezni a húsvéti várakozás időszakában a családoknak, és bíztunk abban, hogy a jelenlegi helyzet és a távolság nem lesz akadály ennek megvalósításában. Nagyszerű kezdeményezésnek bizonyult, jól sikerült a hímes tojásokból készült virtuális kiállítás.

2021. április 08. csütörtök

Keresés az oldalon

Névnap

2023. december 10. vasárnap
Judit, Loretta
07:26 16:00

Értékeink

Elérhetőségek

Zalaszentgyörgyi Közös Önkormányzati Hivatal

8994 Zalaszentgyörgy, Kossuth út 72.

Tel.: +3692460040

Fax: +3692560059

E-mail:  Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

https://ec.europa.eu/agriculture/ 

  

 

Klímatudatosság Zalaszentgyörgyön