Képgaléria

Cart

2018. március 26. hétfő

Pálinkamustra Zalaszentgyörgyön

Rekordmennyiségű, 62 párlatminta gyűlt össze e nemes versengésre! Háromtagú szakértő zsűri érkezett elbírálni a pálinkákat: Gazdag Attila (a bírálóbizottság elnöke) Tóth István és Völgyi Zoltán társaságában.

Délután 13:00 órakor vette kezdetét a zártkörű bírálat és egészen 16:00 óráig tartott, majd ezután még a szintén háromtagú Közönség zsűri következett, amelynek a legmagasabb pontszámot elért, helyi párlatokból kellett kiválasztani az általuk legjobbnak tartott mintát.

Az idei Pálinkamustra az érdeklődés tekintetében is rekordot döntött, hisz a díjátadóval egybekötött délutánra mintegy 40 fő érkezett Zalaszentgyörgyről és a környező településekről pl.: Kustánszegről, Petrikeresztúrról. Még Oromhegyesről a Vajdaságból is érkeztek vendégek - párlatmintával!

A díjátadó után kötetlen beszélgetés vette kezdetét, ahol a gazdák kérdéseket tehettek fel a szakmai zsűrinek, megtudhatták, mire kell a jövőben jobban figyelniük, melyek a legfontosabb szempontok, szabályok, amelyeknek betartása elengedhetetlen a jó pálinka előállításához. Hasznos útmutatást, tippeket, mesterfogásokat is elárultak a kíváncsi füleknek.

A klasszikus körte, szilva mellett az idén érkeztek nagyon különleges nedűk is, mint például pirosribizli, irsai olivér vagy akár az Őrségből érkezett sütőtök pálinka!

Érmek: 5 Arany, 8 Ezüst, 11 Bronz a többi "Oklevél" minősítést kapott.

A mustra legjobb pálinkája címet a Kustánszegből érkezett korminszőlő kapta, a legjobb helyi pálinka Szilágyi József Meggypálinkája lett (ő vihette haza az értékes ajándékutalványokat az Elastic Kft és az Apátfa Kő és Kertcentrum felajánlásával), a közönségdíjat pedig ifj. Dóczi Károly piros-bogyós párlata nyerte.

Nagyon jó hangulatban telt a délután, egészen estig beszélgettek egymással a gazdák és a bírók. Köszönjük minden résztvevőnek a nevezést a segítőknek pedig a zökkenőmentes lebonyolítást és a lányoknak-asszonyoknak pedig a sok finom pogácsát!

Jövőre mindenképpen szeretnénk folytatni ezt a három éve hagyományteremtő szándékkal meghirdetett nemes versengést, hisz a visszajelzésekből, látogatottságból egyértelműen látszik, hogy nagy érdeklődésre tart számot.

2018. március 26. hétfő

Keresés az oldalon

Névnap

2023. december 10. vasárnap
Judit, Loretta
07:26 16:00

Értékeink

Elérhetőségek

Zalaszentgyörgyi Közös Önkormányzati Hivatal

8994 Zalaszentgyörgy, Kossuth út 72.

Tel.: +3692460040

Fax: +3692560059

E-mail:  Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

https://ec.europa.eu/agriculture/ 

  

 

Klímatudatosság Zalaszentgyörgyön