Képgaléria

Cart

2019. július 19. péntek

Testvértelepülési találkozó

  1. június 28-29-30 -án került megrendezésre Zalaszentgyörgyön a Marosszentgyörgy – Zalaszentgyörgy Testvértelepülési találkozó. Az „Európa a polgárokért program” – „Testvérvárosi-program” támogatás a Magyar Kormány finanszírozásával, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. lebonyolításával valósult meg.

A találkozó két fő tevékenysége egy előadás – „Testvértelepülések együttműködése az EU keretin belül” és egy workshop „A testvértelepülések néphagyományainak ismertetése és bemutatása,kiállítással egybekötött előadás” volt, melyeketBuday Mihály festőművész, nyugalmazott tanár tartotta meg.

A projekt témájául az európai polgárság megerősítése és az uniós polgári demokratikus részvételfeltételeinek javítását választotta Zalaszentgyörgy. A testvértelepülések közül Marosszentgyörgy már EU tag. Így magyar és romániai Erdély részéről tapasztalatokat tudtak megosztani az EU működéséről, csatlakozási lehetőségeiről, döntés mechanizmusról a kisebbségek helyéről és a szerepéről. Egymás véleményének megismerése révén és

a közösen megfogalmazott értékek mentén alakultak ki további együttműködések, programok, közös projektek.

2019. július 19. péntek

Keresés az oldalon

Névnap

2023. december 10. vasárnap
Judit, Loretta
07:26 16:00

Értékeink

Elérhetőségek

Zalaszentgyörgyi Közös Önkormányzati Hivatal

8994 Zalaszentgyörgy, Kossuth út 72.

Tel.: +3692460040

Fax: +3692560059

E-mail:  Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

https://ec.europa.eu/agriculture/ 

  

 

Klímatudatosság Zalaszentgyörgyön