Képgaléria

Cart

2020. augusztus 17. hétfő

Tornyos TánClub tánctábor

A program a "TOP-5.3.1-16-ZA1-2017-00003 Közösségfejlesztés Zalaszentgyörgy, Kávás, Zalaboldogfa és Zalacséb településeken" pályázatból valósult meg. 

Jelenleg 22 tagja van a tánccsoportnak 3 és 20 év közötti gyerekek és fiatalok, többnyire helyi lakosokból, illetve a szomszédos településekről (Kávás, Zalacséb, Salomvár). 

A nyári táborban a következő tanévre készülve, a megtanult alapok gyakorlása és az új tananyag ismertetése, megalapozása az egyik fő anyaga a táncóráknak. A másik tevékenység új koreográfiák tanulása és felkészülés a táncverseny időszakra és a tánccsoport önálló táncestjére, illetve a felkérésékre, fellépésekre.

Az idei táborhelyszín Nemesnép volt. A település az Őrség-Göcsej-Hetés tájegység találkozásánál terül el.

A tábor programja:

-        táncpróbák napi 2x3 óra a Faluház nagytermében

-        fürdőzés a Csesztregi tónál

-        biciklitúra az Őrségben

-        helyi nevezetességek megtekintése:

-       Nemesnépi harangláb, reformátusok által 1793-ban épített fazsindelyes, szoknyás harangláb, amely 1937 óta  országos műemlék, és Nyugat-Magyarország legnagyobb ilyen jellegű műemléke;

-       II. világháborús emlékmű,

-       „börü”-híd.

-        a település „felfedezése”, a mai napig sok helyreállított kisnemesi lakóház és porta áll, legtöbbször nincs kerítés körülöttük, és kellemes sétákat lehet tenni a faluban.

Naponta többször kerékpártúrát tettünk a környéken, mivel az étterem 2 kilométerre volt a szállásunktól (az  Abbázia Country Club étterme). Próbáltunk eltérő útvonalakat használni, hogy a gyerekek minél többet láthassanak a környező táj szépségeiből!

Egyik hosszabb kerékpártúra alkalmával a Csesztregi Tölgyfaliget Szabadidőparkot látogattuk meg. Fürödtünk a tóban majd végigjártuk a Kakukkvirág tanösvényt.

A csapatszellem erősítése mellett az idei táborban a szervezett szabadidős tevékenységek a helyi (kistelepülési) identitástudat erősítését szolgálták. Igyekeztünk a csapatnak minél többet megmutatni a kistelepülési lét szépségeiből és lehetőségeiből, remélve, hogy ezáltal erősödik kötődésük a saját falujukhoz, hazájukhoz! 

2020. augusztus 17. hétfő

Keresés az oldalon

Névnap

2024. június 15. szombat
Jolán, Vid
04:49 20:53

Értékeink

Elérhetőségek

Zalaszentgyörgyi Közös Önkormányzati Hivatal

8994 Zalaszentgyörgy, Kossuth út 72.

Tel.: +3692460040

Fax: +3692560059

E-mail:  Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Választási információk

https://ec.europa.eu/agriculture/ 

  

 

Klímatudatosság Zalaszentgyörgyön